Content feed Comments Feed

SPECIAL ENTRY : Gengblogger - Pakatan Blogger Malaysia

Posted by Kedai Cuppies Lumut Friday, December 25, 2009

Salam all...


Ini adalah special entry untuk Gengblogger.com, tujuan aku saja nak masuk pertandingan yang dianjurkan geng blogger. Bukan untuk hadiahpun, tapi aku nak Gengblogger jadi satu platform untuk blogger Malaysia.




Tagline Gengblogger.com


Mungkin ramai yang tak kenal aku, tambahan dengan wujudnya blog aku yang satu ni, yang hannya setahun jagung, aku boleh dianggap "newbie". Tapi, aku sebenarnya terlibat dengan blogging activities ni sebenarnya back in 2005/06. Masa tu blogger Malaysia betul2 kurang. Jadi, aku join blogger oversea atau Indonesia. Aku stop blogging pada tahun 2008. Dan tahun ni, aku try kembali ke dunia blogger setelah melihat kemajuan dan perkembangan yang menggalakkan dari blogger Malaysia.

Namun, still ada yang membuatkan aku frust, blogger Malaysia kurang dari segi "content". Mostly ada blog yang cantik, tapi banyak yang kurang "isi" untuk menjadi santapan umum. Tetapi, menakjubkan, "follower" begitu ramai. Setelah aku masuk ke dunia blogger Malaysia, baru aku sedar, ramai (tak semua) lebih suka jadi follower dengan niat supaya tuan blog tersebut akan kembali menjadi "follower" mereka.

Situasi ini berbeza dengan keadaan blogger antarabangsa / Indonesia, yang mementingkan kandungan atau isi blog tersebut, untuk menjadi "follower" satu2 blog. Perbezaan yang ketara ini membuatkan aku terfikir, "kualiti" kah blogger kita? Entahlah, kalau sesiapa terbaca entry blog ini, silalah baca blog anda masing2 - bandingkan dengan beberapa blog Indonesia, atau blog antarabangsa. Adakah anda rasa blog anda setanding dengan kualiti blog mereka?

Apapun, aku harap dengan kelahiran Gengblogger, ia akan menjadi satu pakatan yang mampu mendidik blogger Malaysia agar menjadi blogger yang "berkualiti" bukan hanya mempunyai kuantiti "follower" yang banyak. Hopefully... Sigh ~!!

Chiaos~!

2 Responses to SPECIAL ENTRY : Gengblogger - Pakatan Blogger Malaysia

  1. lagenda Says:
  2. Salam Ziarah

    Thank atas info ini

     
  3. joegrimjow Says:
  4. ni dari gengblogger ni
    ;-)

     

Post a Comment




BOARD PENGUMUMAN / PEMBERITAHUAN

Untuk order, bayaran & penghantaran, sila KLIK DI SINI.

Sila ambil perhatian dengan "marking" / tanda di bawah:
NEW = Baru / tak pernah pakai
1 X = Sekali pakai
BUNDLE = Barang lama tapi kualiti 80% - 100%
PRE ORDER = Barang dlm katalog, baru!
LELONG = Barang lelong yg bermula minimum RM 0.50

Pesanan melalui YM:

1, 2, 3 Step Mudah Untuk Order (SMS)

  1. Browse tengok barang.

  2. Hotline Order Barang : 013-5987228

  3. SMS berikut: Code barang, nama, alamat, cara penghantaran (pos biasa / pos laju) ke hotline.

  4. Tunggu kami SMS sahkan stok dan jumlah bayaran (harga barang + pos).

  5. Transfer / bank in ke akaun
    - Maybank : 164258436232 (Ailing)
    - CIMB : 0302-0063424-52-9 (Ailing)

  6. SMS pada kami maklumat pembayaran (jumlah & lain2).

  7. Tunggu penghantaran & "track code" pos dari kami.

  8. Terima barang & bergaya!

CAJ UNTUK POS BARANG

  1. Pos biasa Semenanjung (registered) - RM 3.50 (500gm pertama)
  2. Pos biasa Sabah/Sarawak - RM 7 (500gm pertama)
  3. PosLaju Semenanjung - RM 6.50 (500gm pertama)
  4. PosLau Sabah/Sarawak - RM 9-10 (500gm pertama)

PEMBERITAHUAN / WARNING

  1. Blogshop ini adalah untuk pembeli yang serius sahaja. Sekiranya anda tidak berminat, JANGAN SAMA SEKALI membuat sebarang order.

  2. Barangan di blog ini adalah barangan asal sepertimana yang telah diberitahu kualitinya.

  3. Customer is always right. But you have "no right" to make any fake orders.

Your Shopping Kaki

TRACK YOUR ORDER / SHIPMENT VIA SMS (EASY!)

  1. Taip PL (Tracking Code / EMS code)
  2. Hantar ke 33333
  3. Caj 50 sen / SMS (Utk Celcom, Maxis & Digi)
TRACK CODE POSLAJU
  1. Ani Ab. Hamid - ED 878550210 MY
  2. Milie - EN 221223423 MY
  3. Zarin - EN 221223352 MY
  4. Nor Azman - ED 878554707 MY
  5. Zanariah - EN 230511153 MY
  6. Ani Shah - EN 315580375 MY
POS EKSPRES
  1. Nazirah - LX43 676 110 1MY
  2. Anati Faiqah - PX 21 083 777 4MY (+ free gift for buying > RM 100)
TQ FOR COD! :-)
  1. Azira
  2. Syuk & Fiza

Sembang Corner

About His & Her . About Us . About Blog

Anne & Nazir { Anne & Nazir } 's Wardrobe Collection : Lumut (Perak), Malaysia .

Anne : Biotech . 27 thn . Nazir : TLDM . 28 thn .

About Blog : Baju . Shawls . Tudung . T-shirt . Kemeja . Kain Pasang . Aksesori Lelaki & Wanita . Teknologi . Bundle . Wallet . Jeans . Barangan Bayi . Barangan Kanak-kanak . Aksesori Rumah . Barangan Eksklusif Filem .
[ Read More ]

Recent Posts

Follower

Jaringan Sosial Kami

Kedai Kami di Mudah.My :)